Măsură radicală în România, în prag de vară: Apă cu porția în două orașe și o comună

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 07-06-2022 22:06
Actualizat: 07-06-2022 23:21

Compania Hidro Prahova, cel mai mare furnizor de apă din judeţ, anunţă că furnizează, începând de marţi, apă potabilă conform unui program, în oraşele Urlaţi şi Mizil şi în comuna Baba Ana, pe fondul lipsei precipitaţiilor şi al consumului "extrem de ridicat" înregistrat în această perioadă. Astfel, pe durata nopţii furnizarea apei va fi oprită, pentru refacerea rezervelor de apă.

"Societatea HIDRO PRAHOVA SA se confruntă în această perioadă cu un nivel extrem de ridicat al consumului de apă potabilă, pe fondul lipsei precipitaţiilor care să asigure rezervele necesare pentru un nivel optim de distribuţie. În aceste condiţii, societatea HIDRO PRAHOVA SA anunţă că este nevoită să introducă în oraşele Urlaţi, Mizil, precum şi în comuna Baba Ana (satele Conduratu, Cireşanu şi Satu Nou), un program de distribuţie a apei potabile, cu oprirea furnizării numai pe durata nopţii, în scopul refacerii rezervelor de apă”, anunţă furnizorul de apă printr-un mesaj postat pe site-ul companiei, la secţiunea "anunţuri”.

Conform sursei citate, în perioada 7-9 iunie, între orele 0.00 – 5.30, apa va fi oprită pentru toţi abonaţii care locuiesc în Urlaţi.

Totodată, perioada 7-13 iunie, în oraşul Mizil şi în comuna Baba Ana (satele Conduratu, Cireşanu şi Satu Nou), apa va fi oprită pe timpul nopţii, între orele 23.30 – 5.00.

Oficialii Hidro Prahova precizează că au informat primăriile oraşelor Urlaţi şi Mizil cu privire la necesitatea distribuirii apei conform unui program, "aceasta fiind singura soluţie tehnică de furnizare a apei pentru toţi abonaţii din zonele respective”.

De asemenea, aceştia fac apel la abonaţi ca pe parcursul lunilor următoare să folosească apa "strict în gospodărie şi să renunţe la utilizarea resurselor existente pentru activităţi agricole şi de grădinărit, în scopul evitării unor deficienţe în procesul de distribuţie”.