Israelul amenință că va bombarda palatul lui Bashar al-Assad - Tensiuni cu Rusia din cauza Siriei (presă)

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 14-06-2022 15:29

Ziarul saudit Elaph notează că Israelul i-a trimis un mesaj președintelui sirian Bashar al-Assad și l-a avertizat să nu continue activitatea Iranului în țara sa.

Ziarul a aflat de la o sursă de rang înalt că Israelul i-a trimis un mesaj președintelui sirian și l-a avertizat împotriva continuării activității Iranului în țară și a transferului de arme avansate către Siria. În mesaj, Assad a fost avertizat, de asemenea, că palatul său va fi o țintă în următorul atac israelian.

Potrivit informațiilor primite de ziar, Rusia a condamnat ferm conducerea israeliană pentru perturbarea aeroportului din Damasc și a amenințat că va schimba regulile jocului în Siria și chiar va renunța la acordul cu Israelul privind activitatea aeriană în Siria.

O sursă israeliană a declarat pentru ziar că relațiile dintre Rusia și Israel s-au deteriorat. Rușii permit Iranului să se îndrepte spre sudul Siriei, încălcând un acord la 80 km de granița israeliană.

Sursa a adăugat că Israelul a început să se pregătească pentru operațiuni în interiorul Siriei fără a informa Rusia și a adăugat că în Israel rușii ar fi fost informați despre ultimele atacuri cu câteva ore înainte ca acestea să aibă loc.