Vladimir Putin l-a 'ascuns' pe Alexei Navalnîi: 'Nu există un astfel de condamnat aici'

Autor: George Traicu
Publicat: 14-06-2022 22:11
Actualizat: 14-06-2022 23:57

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, în prezent încarcerat, a fost transferat din colonia penitenciară în care se afla într-un loc necunoscut, a declarat, marţi, un consilier de rang înalt, relatează Reuters. Navalnîi a fost transferat într-o colonie penală de înaltă securitate mai departe de Moscova, notează news.ro.

Leonid Volkov, opozant rus şi mâna dreaptă a lui Navalnîi a spus că, atunci când avocatul lui Navalnîi a sosit marţi la Colonia Corecţională nr. 2, o colonie penitenciară din Pokrov, la 119 km est de Moscova, i s-a transmis: ”Nu există un astfel de condamnat aici”.

În cursul zilei de marţi, mai târziu, observatorul regional al închisorii Serghei Yazhan a comunicat prin telefon că Navalnîi a fost transferat la colonia penală IK-6 din Melekhovo, lângă Vladimir, la aproximativ 250 km est de Moscova.

Yazhan este preşedintele Comisiei de Monitorizare Publică locală, o organizaţie însărcinată cu protejarea drepturilor prizonierilor din fiecare regiune rusă şi care lucrează îndeaproape cu autorităţile penitenciare.