Video| Incendiu de vegetaţie într-o zonă împădurită din apropierea Berlinului

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 19-06-2022 13:26

Un incendiu de vegetaţie activ într-o zonă împădurită situată la sud-vest de Berlin s-a extins, însă flăcările îşi pierd din intensitate, a declarat duminică dimineaţă un purtător de cuvânt al brigadei de pompieri, informează agenţia DPA.

"Zona a fost măsurată cu ajutorul unui elicopter. În jur de 100 până la 110 hectare sunt în prezent afectate. Incendiul s-a extins spre sud/sud-est", a declarat purtătorul de cuvânt.

Incendiul de pădure din apropierea oraşului Treuenbrietzen, situat în landul Brandenburg, a afectat iniţial circa 60 de hectare, vineri, suprafaţă care a scăzut sâmbătă, pentru scurt timp, la 40 de hectare, potrivit Agerpres.

Pompierii au reuşit deocamdată să prevină înaintarea flăcărilor dincolo de o autostradă federală locală, care a fost închisă circulaţiei.

Cu toate acestea, rafalele de vânt prognozate în a doua parte a zilei de duminică reprezintă un motiv de îngrijorare.

Germania se confruntă în prezent cu temperaturi ridicate pentru acest început de vară.

Treuenbrietzen se află la aproximativ 70 de kilometri sud-vest de Berlin. În 2018, un incendiu a distrus aproximativ 400 de hectare de pădure şi peste 500 de persoane au fost nevoite să evacueze mai multe sate aflate în apropiere.