Autoritățile germane au lansat o investigație privind Google Maps

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 21-06-2022 21:00

Autoritățile germane au lansat marți o investigație asupra Google Germania și a companiei mamă Alphabet Inc în legătură cu posibile restricții anticoncurențiale pe platforma Google Maps, relatează Reuters.

"Avem informații care sugerează că Google ar putea restricționa combinarea propriilor sale servicii de hărți cu servicii de hărți ale unor terți", a declarat Andreas Mundt, șeful Bundeskartellamt.

Acesta a precizat că exemplele ar putea fi legate de încorporarea datelor de localizare Google Maps, a funcției de căutare sau a Google Street View în hărți care nu sunt furnizate de Google, informează Mediafax.ro.

Autoritatea de reglementare analizează dacă acest lucru "ar putea permite Google să își extindă și mai mult poziția ddominantă privind anumite servicii de hărți", a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că societatea colaborează cu autoritățile de reglementare și că va răspunde la orice întrebare legată de activitatea sa.

În conformitate cu noile reglementări care au intrat în vigoare anul trecut, autoritatea de reglementare poate interzice companiilor cu o anumită pondere pe piață să desfășoare practici care dăunează concurenței.

Oficiul a folosit aceste reguli pentru a deschide investigații paralele în ceea ce privește termenii și condițiile de procesare a datelor de la Google și Google News, precum și giganții tehnologici Facebook și Amazon.