19 echipe din România s-au înscris la Concursul Internaţional de Atelaje din localitatea covăsneană Olteni

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 22-06-2022 17:16

Un număr de 19 echipe din România s-au înscris la Concursul Internaţional de Atelaje, care se va desfăşura în perioada 24-26 iunie, în localitatea covăsneană Olteni, informează organizatorii.

Prima probă va fi cea de dresaj, urmată de maraton şi obstacole.

"Concursul Internaţional de Atelaje începe vineri, 24 iunie, de la ora 11,00, cu o probă şi un spectacol de dresaj. Sâmbătă, la ora 10,30, în deschiderea programului, va cânta Fanfara 'Kovats Andras' din Reci. La ora 11,30, va avea loc o prezentare a pistei, iar la ora 12,00 va începe proba de maraton. Duminică, 26 iunie, echipele înscrise în concurs se vor întrece în cadrul probei cu obstacole, începând cu ora 11,00, premiile urmând a fi acordate în cadrul festivităţii de decernare a acestora, programată pentru ora 16,00", se precizează într-o informare transmisă miercuri de către Consiliul Judeţean (CJ) Covasna, potrivit Agerpres.ro.

Pe lângă întrecerile concurenţilor, în program sunt incluse şi programe artistice, stand-up comedy, concerte, un târg de produse tradiţionale şi o insulă de aventură şi echitaţie pentru copii. Evenimentul se va încheia duminică seara, la ora 22,00, cu un foc de artificii.

Conform sursei citate, la eveniment vor fi prezenţi, în calitate de invitaţi, şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna (sâmbătă) şi secretarul de stat din Guvernul Ungariei, Potapi Arpad Janos, împreună cu directorul adjunct de departament al politicii naţionale, Brendus Reka (duminică).

Concursul Internaţional de Atelaje de la Olteni este organizat de Primăria Comunei Bodoc, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Covasna, Federaţia Ecvestră Română şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna şi Asociaţia AgroSic.