Rușii continuă prăpădul, chiar și duminica: Au atacat un oraș nou din centrul Ucrainei

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 26-06-2022 13:40
Actualizat: 26-06-2022 13:44

Explozii au fost auzite duminică și în Cerkasî, un oraș din Ucraina în mare parte neatins de bombardamente până acum. În ce privește atacul cu rachete asupra Kievului, cel puțin o persoană a murit, iar 4 au ajuns la spital. Rușii au lovit și o grădiniță. Explozii au fost auzite în orașul central ucrainean Cerkasî, a declarat guvernatorul regional Oleksandr Skichko pe aplicația Telegram.

Citește și: Mesaj de ultimă oră al președintelui SUA Joe Biden pentru liderii G7: Semnalul s-a dat la o discuție cu Olaf Scholz

El nu a oferit mai multe detalii, potrivit Sky News. Cerkasî a fost în mare parte neatinsă de bombardamente de când Rusia a invadat Ucraina în februarie. Duminică dimineața, mai multe explozii au fost auzite în Kiev, iar o rachetă a lovit un complex rezidențial din apropierea centrului orașului, provocând un incendiu, în condițiile în care Kievul nu a mai fost bombardat de aproape trei săptămâni.

Cel puțin o persoană a murit, iar patru au fost spitalizate. Kyiv Independent anunță că în atacul rusesc din Kiev a fost lovită și o grădiniță. Ministrul Culturii, Oleksandr Tkașenko, a raportat că atacul rusesc cu rachete asupra Kievului a avariat nu doar o clădire de 9 etaje, ci și o grădiniță din apropiere. Nu au fost raportate victime de la grădiniță.