Negocierile diplomatice dau roade! Președintele finlandez, înainte de summitul NATO: 'Există o înțelegere ceva mai bună între Finlanda și Turcia'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 28-06-2022 14:32

Președintele finlandez Sauli Niinisto a declarat marți că există mai multă înțelegere reciprocă între Finlanda și Turcia înainte de summitul NATO de la Madrid, potrivit Reuters.

Sauli Niinisto a spus că nu este nici optimist, nici pesimist în ceea ce privește rezultatul negocierilor în curs privind aderarea Finlandei la NATO, la care președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a opus.

„Opinia generală este că discuțiile au decurs ceva mai bine, ceea ce ar trebui să însemne că înțelegerea a crescut oarecum de ambele părți", a declarat Niinisto reporterilor, referindu-se la discuțiile dintre diplomați înainte de întâlnirea sa cu Erdogan, care va avea loc tot marți.

Se așteaptă ca liderii NATO să îl îndemne pe Erdogan să ridice veto-ul asupra ofertei Finlandei și Suediei de a adera la alianța militară atunci când se întâlnesc marți pentru un summit de trei zile, în timp ce Occidentul se străduiește să trimită Rusiei și Chinei un semnal de unitate.