Cetăţean marocan depistat în timp ce încerca să intre ilegal, pe jos, din Bulgaria în România

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 29-06-2022 13:05

"În această dimineaţă, în zona adiacentă Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, poliţistul de frontieră planificat în serviciu la supravegherea acestei zone a observat o persoană care se deplasa pe jos, dinspre Bulgaria spre România. Aceasta a fost interceptată de către poliţistul de frontieră în momentul în care încerca să traverseze calea ferată spre România. În urma verificărilor, a fost stabilit faptul că persoana în cauză este cetăţean marocan, în vârstă de 24 de ani şi nu deţine documente de identitate asupra sa", se arată într-un comunicat de presă, emis miercuri, de ITPF Giurgiu.

Bărbatul a declarat autorităţilor că venea din Turcia, a călătorit până în Bulgaria ascuns în diverse mijloace de transport şi intenţiona ca prin trecerea ilegală a frontierei de stat să ajungă în Ungaria.

Având în vedere aspectele constatate, persoana în cauză, conform protocolului româno-bulgar, a fost preluată de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.