Inundații în Australia - Zeci de mii de locuitori sunt evacuați din suburbiile orașului Sydnei

Autor: George Traicu
Publicat: 04-07-2022 11:23

Aproximativ 30.000 de locuitori din statul australian New South Wales au primit ordin de evacuare din cauza inundațiilor care au lovit zona pentru a treia oară în acest an, potrivit Reuters.

Ordinele de evacuare au fost emise luni pentru zeci de mii de locuitori din suburbiile orașului Sydney. Specialiștii estimează că în zonă lovită deja de inundații vor fi ploi abundente. Mai multe case, ferme și poduri au fost distruse de apă.

„Este pur și simplu devastator. Suntem neîncrezători. Cei mai mulți dintre ei abia au ieșit de la ultima inundație, punându-și casele la loc, afacerile la loc și, din păcate, se întâmplă din nou", a declarat primarul din Camden, Theresa Fedeli.

Paul O'Neill, un locuitor din orașul Wisemans Ferry, afectat de inundații, a declarat că a dus provizii la familia sa cu ajutorul unei bărci.

„Drumul s-a prăbușit și nu a fost reparat de la ultimele inundații, nu a fost atins. Așa că acum ne închid accesul rutier și apoi feribotul, singura modalitate de a ajunge acasă este cu barca", a declarat O'Neill pentru Reuters.

Unele zone ar putea să depășească nivelurile de inundații înregistrate în martie 2021, precum și în martie și aprilie anul acesta, a avertizat biroul meteo.