Consumul de apă a fost restricţionat într-o comună din Maramureș, pe fondul temperaturilor ridicate

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 04-07-2022 23:32

Consumul de apă potabilă în comuna Groşi şi în cele două sate aflate în administraţie, Ocoliş şi Satu Nou de Jos, a fost restricţionat ca urmare a temperaturilor ridicate, a declarat, luni, pentru AGERPRES, primarul Florin Boltea.

"E o situaţie neplăcută, mai ales acum, pe temperaturi de peste 35 de grade Celsius la umbră (...), însă măsura de restricţionare pe o durată nedeterminată a fost luată pe un interval orar fixat de compania de apă Vital", a spus Florin Boltea.

Conform unei informări publice a companiei de apă Vital Baia Mare, restricţia severă de consum a apei a fost luată îndeosebi pentru localitatea Satu Nou de Jos din cauza temperaturilor extrem de ridicate şi a precipitaţiilor reduse, sistemele de distribuţie a apei din judeţul Maramureş înregistrează creşteri semnificative ale consumului de apă, motiv pentru care capacitatea de transport, stocare şi distribuţie este uneori suprasolicitată.

"S.C. VITAL S.A se află în neplăcuta situaţie de a nu furniza apa potabilă la parametrii de presiune normală, pe o perioadă nedeterminată de timp, în intervalul orar 17.00 - 05.00", a precizat compania de apă.

În paralel, Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa efectuează lucrări de reparaţie la barajul Firiza, fapt care a condus la golirea unei cantităţi de apă pentru a permite efectuarea lucrărilor tehnice.