David Popovici, după ce România a câștigat prima medalie de aur la CE de înot la juniori: 'Mai avem şase zile de competiţie şi nu ne oprim aici'

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 05-07-2022 19:48

David Popovici, liderul echipei de ştafetă 4x100 m liber, noua campioană europeană la Otopeni, gazda Campionatelor Europene de înot la juniori, şi-a lăudat colegii pentru efortul depus în câştigarea primei medalii de aur a delegaţiei României, potrivit Agerpres.

"A fost o strategie foarte bună, mă bucur că împreună am avut puterea să ne sincronizăm şi să ne coordonăm atât de bine, e un câştig muncit împreună. Se vede, am muncit la fel de mult, suntem la fel de buni şi facem o echipă super, super bună. Mă bucur că pot să reprezint o echipă atât de frumoasă, numeroasă şi puternică. Mai avem şase zile de competiţie şi nu ne oprim aici", a declarat Popovici după victoria de la ştafeta de 4x100 m liber băieţi.

Patrick Dinu, ultimul component al ştafetei noastre, decisiv în câştigarea aurului, este antrenat de Răzvan Florea, care a adus ultima medalie olimpică, un bronz, în 2004. "Atmosfera a fost extraordinară, nu s-a comparat cu niciun concurs la care am participat până acum", a spus el.

La rândul său, Ştefan Stancu a declarat: "Publicul a fost absolut fantastic, ne-a împins de la spate, am fost motivaţi în plus pentru că suntem la noi acasă şi a contat foarte mult."