Michel Platini, după achitare: 'I-am spus lui Blatter: Vezi, câștigăm când nu alegi tu arbitrul!'

Autor: Ionel Dancu, Reporter
Publicat: 08-07-2022 20:19
Actualizat: 08-07-2022 21:36

Fostul președinte FIFA Michel Platini a făcut vineri glume la adresa lui Sepp Blatter, și el tot fost președinte FIFA, după ce a fost achitat de justiţia elveţiană, relateaza L’Equipe. Platini şi Blatter fuseseră acuzați într-un dosar de fraudă care a zguduit fotbalul mondial în 2015.

“I-am spus lui Blatter: ‘Vezi, când nu alegi tu arbitrul câştigăm!”, a glumit Platini. “Bineînţeles că este o zi frumoasă, însă nu pot spune că este una dintre cele nai frumoase din viaţa mea, pentru că este doar confirmarea a ceea ce spun eu de şapte ani. Este bine că în sfârşit adevărul a ieşit la iveală, după atâtea manipulări, minciuni şi nedreptăţi. V-am spus că sunt un tip cinstit. Comisiile FIFA şi TAS nu m-au crezut. Un tribunal adevărat m-a crezut astăzi. Justiţia celor care nu sunt în fotbal mă salvează de justiţia fotbalului, deşi i-am dedicat toată viaţa acestui sport. Asta doare”, a adăugat el.

Platini a glumit și pe seama lui Gianni Infantino când a fost întrebat dacă va reveni în fotbal: “Nu ştiu. Sunt atât de tânăr, încă am mai mult păr decât Infantino! Mai am mulţi ani înainte. Vom vedea”.