Echipele României s-au calificat în sferturile Europenelor de tenis de masă pentru cadeţi şi juniori de la Belgrad

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 08-07-2022 22:56

Toate cele patru echipe ale României s-au calificat, vineri, în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de tenis de masă pentru cadeţi şi juniori de la Belgrad, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis de Masă.

La Under-19, echipa feminină a României a dispus în optimi de Slovenia, cu 3-0, punctele fiind aduse de Ioana Sîngeorzan (3-1 cu Sara Tokic), Elena Zaharia (3-0 cu Enya Moltara) şi Camelia Mitrofan (3-0 cu Polona Horvat). În sferturi, tricolorele vor înfrunta Croaţia, sâmbătă, de la ora 12:00, potrivit Agerpres.

În competiţia masculin, România a trecut de Ungaria cu 3-0 în optimi. Eduard Ionescu l-a învins pe David Szantosi cu 3-1, Darius Movileanu s-a impus cu 3-0 în faţa lui Chen Yu, iar Iulian Chiriţă a câştigat cu 3-0 în faţa lui Levente Krebs. În sferturi, România va înfrunta Slovacia, sâmbătă, de la ora 14:20.

La Under-15, echipa feminină a României a câştigat cu 3-0 în faţa Spaniei în optimi. Bianca Mei-Roşu a învins-o pe Sofia Couce cu 3-0, Alesia Sferlea a dispus de Maria Berzosa cu 3-1, iar perechea Cristina Sîngeorzan/Bianca Jifcu a trecut de cuplul Irina Font/Camila Moscoso cu 3-2. În sferturi, România va întâlni Ucraina, sâmbătă, de la ora 14:20.

La masculin, România a învins Polonia cu 3-1. Rareş Cueşdean l-a învins pe Mateusz Sakowicz cu 3-0 şi pe Rafal Formela cu 3-1, iar Luca Oprea a dispus de Rafal Formela cu 3-1. La dublu, Rareş Cueşdean şi Luca Oprea s-au înclinat în faţa cuplului Rafal Formela/Artur Gromek cu 2-3. În sferturile de finală, România va întâlni Ucraina, sâmbătă, de la ora 12:00.