Ce spune Ludovic Orban despre potențialii săi rivali la prezidențiale Geoană, Kovesi, Simion și Dăncilă

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 09-07-2022 18:49

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, a comentat vineri, la Realitatea Plus, șansele pe care le-ar avea la viitoarele alegeri prezidențiale cele câteva nume vehiculate în mediile politice și în presă: Mircea Geoană, Laura Codruța Kovesi, George Simion și Viorica Dăncilă.

1. "Mircea Geoană a avut ocazia să devină președintele României, a pierdut pe mâna lui, într-o săptămână de la 14% în fața lui Băsescu în turul 2 a ajuns să piardă alegerile și a și rămas așa în memoria populară, că seară a fost președinte și dimineață nu a mai fost. De altfel, el este secretar adjunct la NATO, dar văd că este mai preocupat de România și de campania pe care și-o pregătește. Din punctul mei de vedere, Mircea Geoană nu cred că este un candidat foarte serios”.

2. Pe Laura Codruța Kovesi eu am sprijinit-o și în mare parte deține această funcție de procuror-șef al Parchetului European și datorită eforturilor de lobby pe care le-am făcut. Pe de altă parte, mandatul ei se termina în 2026, iar de regulă într-o funcție europeană atât de înaltă trebuie să girezi întregul mandat, mai ales că este primul, (...) Sunt convins că L.C. Kovesi, să nu uităm că e magistrat de carieră, este preocupată, în primul rând, de a asigura funcționarea Parchetului European și de a asigura performanțe pentru acesta”.

3. „George Simion a zis că nu va candida, el are treabă vara asta (...) să vedem cu cine face nuntă. Nunta ti-o faci cu prieteni, cu familia, nu o transformi într-un eveniment politic, pentru că e practic o formă de a-ți face campanie electorală”.

4. "Viorica Dăncilă este haioasă, este simpatică, dar sincer nu cred că are șanse. Ea a fost candidată din partea PSD și a obținut un scor submediocru , mult sub scorurile obținute de alți candidați la prezidențiale pe care i-a avut în trecut PSD”.

5.  "Să nu mă întrebați de Nicolae Ciucă, pentru că nu cred că-și termină nici mandatul".