Portugalia a remizat cu Elveţia, iar Olanda cu Suedia, la Campionatul European de fotbal feminin

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 10-07-2022 08:43

Naţionalele feminine de fotbal ale Portugaliei şi Elveţiei au încheiat la egalitate, 2-2, sâmbătă seara, la Wigan, în Grupa C a Campionatului European, tot cu o remiză încheindu-se şi celălalt meci al grupei, Olanda - Suedia (1-1), la Sheffield.

În prima partidă, cele două echipe şi-au "împărţit" meciul, fiecare dominând câte o repriză. Elveţia a marcat rapid, două goluri în cinci minute, prin Coumba Sow (2) şi Rahel Kiwic (5), intrând la pauză în avantaj. Portugalia, care a ajuns la CE după excluderea Rusiei, a revenit în partea a doua a jocului şi a reuşit egalarea prin golurile lui Diana Gomes (58) şi Jessica Silva (66), potrivit Agerpres.

În partida de la Sheffield, Olanda, campioana europeană en-titre şi marea favorită, a trebuit "să alerge" după egalare, după ce Jonna Andersson (36) a deschis scorul pentru nordice. Remiza a fost obţinută prin reuşita lui Jill Roord (52).

Partida a fost urmărită de peste 21.000 spectatori, un record pentru un meci feminin.

Duminică seara se vor disputa partidele din Grupa D, Belgia - Islanda şi Franţa - Italia.

Primele două clasate în cele patru grupe se califică în sferturile de finală (20-23 iulie). Semifinalele vor avea loc pe 26 şi 27 iulie, în timp ce finala celei de-a 13-a ediţii a Campionatului European de fotbal feminin se va disputa în data de 31 iulie, pe stadionul Wembley din Londra.