Etapa a 10-a a Turului Franţei, întreruptă de manifestanţi pro-mediu

Autor: George Traicu
Publicat: 12-07-2022 19:21

Etapa a 10-a a Turului Franţei a fost întreruptă pentru aproape un sfert de oră, marţi, din cauza prezenţei pe traseu a unui grup de manifestanţi pro-mediu, la 38 de km de sosirea la Megeve, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Cursa a fost neutralizată şi s-a dat un nou start cu respectarea diferenţelor înregistrate la momentul întreruperii, au anunţat organizatorii.

Ciclistul care era în fruntea plutonului, italianul Alberto Bettiol (EF Education), a reuşit să traverseze barajul format din nouă manifestanţi aşezaţi pe şosea care au aprins fumigene la sosirea coloanei.

Bettiol a fost oprit câteva momente mai târziu pentru a putea respecta decalajele din timpul cursei şi pentru a se putea relua întrecerea.

Manifestanţii au fost arestaţi de jandarmerie, a declarat prefectura departamentului Haute-Savoie.

Grupul de activişti pro-climă "Derniere Renovation" a revendicat operaţiunea de pe reţelele de socializare. ''Dorim să oprim cursa nebună către anihilarea societăţii noastre", a scris gruparea. "Nu mai putem rămâne spectatori ai dezastrului climatic în curs. Mai avem 989 de zile pentru a ne salva viitorul, omenirea", a indicat gruparea.

Aceştia au întrerupt şi meciul de tenis dintre Marin Cilic şi Casper Ruud din semifinala de Roland Garros.