Un tânăr de 21 de ani, din București, și-a nenorocit viitorul: a furat un telefon și niște bani, dar a fost prins imediat de polițiști

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 14-07-2022 16:02

Un tânăr de doar 21 de ani, din București, a bătut o altă persoană și i-a furat telefonul și o sumă de bani. Acesta a fost prins imediat de polițiști și este acuzat de tâlhărie calificată.

”Miercuri, 13 iulie a.c., poliţiști din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant delict un bărbat, în vârstă de 21 de ani, în Sectorul 3, imediat după săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie calificată.

La data menționată, în jurul orei 03.00, polițiști din cadrul Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi – Sector 3 au fost sesizați, prin sistem 112, de către un bărbat cu privire la faptul că în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 3, a fost deposedat, prin violență, de un telefon mobil și o sumă de bani.

În urma activităților investigativ – operative, polițiștii care s-au deplasat la fața locului au depistat la scurt timp, pe o stradă din același sector, un bărbat de 21 de ani, bănuit de comiterea faptei.

Bărbatul a fost imobilizat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, în sarcina acestuia s-a reținut săvârșirea faptei reclamate.

De asemenea, la efectuarea controlului corporal, asupra acestuia au fost găsite bunurile pe care le-ar fi sustras, prin violență, de la persoana vătămată.

Cel în cauză a fost reținut, fiind dispusă, ulterior, măsura arestării preventive

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Poliție pentru Centrul Vechi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, arată un comunicat al Poliției Capitalei.