Atac armat în apropiere de Johannesburg, soldat cu patru morţi

Autor: George Traicu
Publicat: 17-07-2022 15:14

Un grup de bărbaţi stătea în jurul unui foc şi se jucau cu zarurile într-o suburbie a oraşului Johannesburg sâmbătă seara, când atacatorii au sosit şi au deschis focul, ucigând patru dintre ei, a anunţat, duminică, poliţia, relatează AFP.

Atacul vine la o săptămână după atacurile armate din două baruri din Africa de Sud, care s-au soldat cu douăzeci de morţi, dintre care şaisprezece într-o tavernă din Soweto, lângă Johannesburg. Atacatorii par să fi tras la întâmplare asupra clienţilor.

În Lenasia, o suburbie la sud de capitala economică a Africii de Sud, agresorii au tras asupra acestor bărbaţi care se jucau la colţul unei străzi sâmbătă seara.

Au ucis patru dintre ei şi au rănit alţi doi, a confirmat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei, Masondo Mavela.

”Stăteau, au fost atacaţi fără niciun motiv aparent”, a declarat la faţa locului Elias Mavela, şeful poliţiei regionale, descriind ”o altă scenă îngrozitoare a crimei”.

A fost deschisă o anchetă în acest caz. Atacurile armate sunt frecvente în Africa de Sud, una dintre cele mai violente ţări din lume, alimentate de violenţa bandelor şi de consumul de alcool.