SUA vor să aplice o lovitură grea Chinei și cer sprijinul țărilor aliate

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 19-07-2022 08:45

Secretarul Trezoreriei din SUA, Janet Yellen, intenţionează să pledeze pentru intensificarea coordonării cu naţiunile aliate în sensul consolidării reţelelor de aprovizionare, dar şi pentru contracararea inflaţiei şi blocarea "practicilor comerciale incorecte" ale Chinei, informează agenţia Reuters.

Janet Yellen va prezenta marţi aceste obiective la o conferinţă internaţională organizată la Seul, în Coreea de Sud, potrivit Departamentului american al Trezoreriei, informează Mediafax.

"Nu putem să le permitem unor state precum China să îşi folosească poziţia dominantă pe pieţele materiilor prime, tehnologiilor şi produselor pentru a perturba economiile noastre şi a exercita presiuni politice nedorite", va afirma Janet Yellen în discurs, potrivit Departamentului Trezoreriei de la Washington.

În acest context, Janet Yallen va propune ca Statele Unite şi naţiuni aliate, precum Coreea de Sud, să intensifice cooperarea, să consolideze rezilienţa economică şi să diversifice sursele de aprovizionare cu resurse pentru a se baza mai mult pe parteneri comerciali de încredere.

Janet Yellen consideră că măsurile de reducere a riscurilor şi de consolidare a rezilienţei vor facilita productivitatea, vor stimula creşterea economică şi integrarea şi vor contribui la evitarea creşterii preţurilor atât în Statele Unite, cât şi în Coreea de Sud.