Ambasada SUA la Bucureşti: România a făcut progrese semnificative în combaterea traficului de persoane

Autor: Radu Pop
Publicat: 20-07-2022 23:10
Actualizat: 21-07-2022 12:27

Ambasada SUA la Bucureşti salută publicarea Raportului Departamentului de Stat al SUA despre traficul de persoane, potrivit căruia România a făcut progrese semnificative la acest capitol, în ultimul an.

„Raportul reprezintă un element esențial al eforturilor noastre de a combate flagelul traficului de persoane și al sclaviei moderne, în toate formele pe care le îmbracă. Conform Raportului, în ultimul an, România a făcut progrese semnificative. S-au făcut progrese reale, în ceea ce privește eforturile sporite ale instituțiilor din domeniul aplicării legii, asigurarea unui nivel mai ridicat de protecție și asistență pentru persoanele exploatate – mai ales pentru victimele minore și în privința măsurilor preventive”, spune ambasada americană.

Reprezentanți diplomatică a SUA precizează că este încă nevoie de măsuri suplimentare.

„România, la fel ca toate celelalte națiuni, inclusiv Statele Unite, poate face mai mult pentru a preveni traficul de persoane, pentru a ajuta și sprijini victimele și pentru a angaja răspunderea penală pe cei care își tratează semenii ca pe o pradă”, se mai arată în mesaj.

„Este nevoie de măsuri suplimentare susținute și, în acest sens, salutăm și aplaudăm parteneriatul cu International Justice Mission, Organizația Internațională pentru Migrație și cu numeroase ONG-uri, lideri și funcționari publici implicați, din România. Salutăm implicarea Ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, a Secretarului de Stat din Ministerul Afacerilor Interne, Romania Bogdan Despescu, a Consilierei de Stat Maria Madalina Turza, a Procurorului General Gabriela Scutea Ministerul Public, a Procurorului-șef al Direcției pentru Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Oana Pâțu și a Directorului Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane Maximilian Nicolae. Facem apel la acești reprezentanți oficiali să continue progresele și această luptă importantă”, conchide ambasada SUA la București.