Termenul de finalizare a lucrărilor de reparaţii la reţeaua termică de pe Şoseaua Alexandriei a fost prelungit

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 27-07-2022 19:16

Termenul de finalizare a lucrărilor de reparaţii la reţeaua termică de pe Şoseaua Alexandriei, care presupun înlocuirea a 460 de metri de conductă cu diametrul de 400 de milimetri, a fost prelungit până pe 2 septembrie, din cauza unor probleme apărute în executarea acestora, potrivit unui comunicat al Termoenergetica transmis, miercuri, AGERPRES.

În momentul decopertării s-a constatat că galeria de termoficare era inundată cu apă reziduală din canalizarea din zonă. Sunt necesare noi intervenţii ce presupun golirea, aerisirea şi spălarea galeriei. Înainte de reluarea lucrărilor, echipele Apa Nova trebuie să remedieze defecţiunile apărute la conducta de canalizare, se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Lucrările sunt executate de firma Clay Work Bucharest SRL şi fac parte din categoria "operaţiunilor esenţiale" pentru funcţionarea sistemului de termoficare în viitorul sezon de încălzire. Pentru realizarea lor a fost necesară oprirea furnizării apei calde de consum pentru aproximativ 140 de blocuri.

Potrivit comunicatului, dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren.

Informaţii sunt puse la dispoziţie prin mesajele preînregistrate la 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.