Două persoane au fost rănite grav într-un accident produs în Bistriţa-Năsăud

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 27-07-2022 21:57

Două persoane au fost rănite grav, miercuri după-masă, într-un accident produs pe DN 17, pe raza localităţii Tureac, între un autoturism şi două autocamioane, una dintre victime fiind transportată la spital cu elicopterul SMURD.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, traficul în zona în care s-a produs accidentul a fost blocat timp de mai bine de două ore, circulaţia fiind reluată pe ambele sensuri în jurul orei 18,20.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a comunicat că cele două victime ale accidentului au fost găsite blocate în autoturism, încarcerate şi inconştiente, potrivit Agerpres.ro.

La caz au fost alocate echipaje de poliţie, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Prundu Bârgăului, un echipaj cu medic al Ambulanţei, un echipaj de descarcerare şi elicopterul SMURD.

Cele două victime au fost extrase inconştiente, una fiind transportată cu elicopterul SMURD la o clinică de specialitate din Târgu Mureş iar cealaltă, cu ambulanţa la spitalul din Bistriţa.

Poliţiştii au stabilit că prima coliziune a avut loc între autoturism şi una dintre autoutilitare, după care maşina a fost proiectată în cea de-a doua autoutilitară.

"În această după-masă, poliţiştii Serviciului Rutier şi cei ai Secţiei 2 Poliţie Rurală au intervenit la un accident rutier, produs pe DN 17, soldat cu rănirea a două persoane. La faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 32 de ani, din Suceava, a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 35 de ani, din Tureac. În urma impactului, autoturismul a fost proiectat într-o altă autoutilitară, condusă de un bărbat de 41 de ani, din Tureac. Accidentul s-a soldat cu rănirea conducătorului auto de 35 de ani şi a unei pasagere în vârstă de 65 de ani, din autoturismul condus de acesta, ambii transportaţi la spital", a informat IPJ.

Şoferii celor două autoutilitare au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Din cauza leziunilor suferite, şoferul autoturismului nu a putut fi testat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite cauza şi împrejurările exacte în care a avut loc accidentul.