Deputatul PSD Natalia Intotero i-a cerut imperativ Maiei Sandu să acorde toate drepturile și libertățile Mitropoliei Basarabiei

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 30-07-2022 11:42

Președintele Moldovei, Maia Sandu, a avut ieri o întâlnire cu mai mulți parlamentari români pe teme de actualitate și de interes comun. În cadrul întâlnirii, deputatul PSD Natalia Intotero i-a cerut expres președintelui Moldovei să intervină de urgență în favoarea Mitropoliei Basarabiei care se află în coordonarea Patriarhiei Române.

”Guvernul și autoritățile moldovene trebuie să acorde statut legal si nediscriminatoriu Mitropoliei Moldovei. Problema cea mai mare a aceea a acordării unui spațiu adecvat funcționării Mitropoliei care a fost reactivată după declararea independenței Republicii Moldova în 1991 ca parte componentă a Bisericii Ortodoxe Române și aflată în subordinea Patriarhiei Române, dar ale cărei drepturi au fost reconfirmate și prin hotărârea Curtii Europene a Drepturilor Omului din decembrie 2001 de condamnare a guvernului de la Chișinău din acea perioadă pentru tratament discriminatoriu și încălcarea libertății religioase.”, a spus deputatul social-democrat.

”Să nu uităm prigoana din perioada sovietică și nici proprietățile Bisericii Ortodoxe Române confiscate de regimul sovietic, ceea ce în mod normal ar necesita un proces corect democratic și european de retrocedare...”, a mai spus Natalia Intotero.