VIDEO Lecție pentru români: Un norvegian s-a botezat ortodox la 55 de ani, într-o slujbă săvârșită de PS Macarie

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 31-07-2022 19:21
Actualizat: 31-07-2022 20:21

În timp ce unii români spun că nu mai sunt ortodocși, deși au fost botezați, străinii îmbrățișează dreapta credință. Un nou exemplu în acest sens a avut loc la Oslo, în Norvegia.

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Europei de Nord a săvârșit astăzi, duminică, 31 iulie 2022, în biserica românească din Oslo, Dumnezeiasca Liturghie Arhierească și a botezat pe pruncul român Matias și pe norvegianul Toma (55 ani).

Nu este o premieră botezul săvârșit de PS Macarie, el fiind ierarhul care, în ultima perioadă, a botezat cei mai mulți străini în ortodoxie.

Preasfinţitul Părinte Macarie a botezat, doar anul acesta, 11 adulţi care au îmbrăţişat credinţa ortodoxă: suedezi, români, o chinezoaică, o filipineză, un danez, precum şi un tânăr evreu, iar acum un norvegian.

Tot duminică, PS Macarie a rostit o rugăciune pentru Irene-Ecaterina, fiica cea mică a arhidiaconului Mihail Bucă, internată la Institutul Clinic Fundeni, unde face tratament pentru leucemie acută mieloblastică, precum și pentru ceilalți copii de la secția Pediatrie de la Fundeni.