Șocant - Medic din Austria, susținătoare a vaccinării anti-COVID, s-a sinucis: Doctorița a fost amenințată că va fi maltratată și ucisă în cabinetul medical

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 02-08-2022 19:04

Un medic din Austria, care a militat pentru vaccinarea anti-COVID, s-a sinucis după ce, luni în șir, a fost amenințat cu moartea de antivacciniști și grupări extremiste. Mai mulți politicieni au reacționat, inclusiv președintele Alexander van der Bellen, iar în spațiul public s-a declanșat o adevărată dezbatere despre efectele discursului urii şi extremismului digital.

Dr. Lisa-Maria Kellermayr, medic din landul federal Austria Superioară, a avut mai multe poziții publice în care a îndemnat oamenii să se vaccineze anticoronavirus. A început apoi să primească amenințări de la antivacciniști și conspiraţionişti, susţinuţi de diferite grupări radicale care au organizat proteste.

Doctorița a primit tot mai multe amenințări atât pe internet, cât și de la oamenii care veneau la cabinetul ei medical și pretindeau că sunt pacienți. Unii o înjurau și o fotografiau, postând apoi imaginile pe internet, însoțite de amenințări.

Kellermayr a postat pe Twitter unul dintre mesaje, în care i se transmitea că va fi maltratată și ucisă în cabinetul medical.

Anul trecut, demonstrații au blocat intrarea în spitalul în care lucra. Femeia a fost nevoită să-și angajeze pe banii săi un serviciu de pază care s-o protejeze pe ea și pe pacienții ei, care erau, de asemenea, amenințați.

Kellermayr a sesizat poliția, dar agenții au luat în derâdere amenințările. În iulie, ea s-a plâns într-un inetrviu că nu e ajutată de autorități.

Într-un final, poliţia a declanșat investigații pentru a identifica persoanele care au trimis ameninţările pe internet. Un hacker ar fi fost mai eficient, însă, și a identificat doi dintre autori.

Trupul ei neînsufleţit a fost descoperit în cabinetul său medical pe care, în urmă cu o lună, l-a închis. Kellermayr a lăsat mai multe mesaje de adio în care și-a explicat gestul, informează RFI, potribit b1tv.ro.

Președintele austriac Alexander van der Bellen și-a exprimat consternarea și a transmis condoleanțe familiei și prietenilor medicului. El a mai spus că intimidările trebuie oprite și că „ura și intoleranța nu-și au locul în Austria noastră”.

„Până la urmă, trebuie să găsim întotdeauna o modalitate de a trăi împreună în pace. Să întărim unitatea noastră”, a mai transmis președintele, într-o postare pe Twitter.

Și alți politicieni au avut reacții similare, iar presa început să dezbată pe larg despre efectele pe care le pot avea discursul urii și extremismul pe internet.