Recuperarea medicală după intervențiile chirurgicale este obligatorie pentru recăpătarea funcționalității și mobilității

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 03-08-2022 08:56

Recuperarea medicală este absolut necesară după intervențiile chirurgicale, indiferent de complexitate. Cu toate acestea, din cauză că pacienții operați nu pot fi ținuți mult timp în spitalele publice, ei sunt externați și trimiși acasă, chiar dacă starea lor de sănătate este departe de a fi considerată recuperată. Pacienții trebuie să urmeze cu strictețe sfatul medicului în privința igienei, alimentației și mișcării pentru a-și grăbi recuperarea după operație, însă nu toți le respectă.

Lipsa unui program susținut în recuperarea medicală, teama de durere sau de efort, nerespectarea regimului alimentar recomandat pot duce la prelungirea convalescenței și, în unele situații, deloc puține, la disfuncționalitatea unor organe sau la pierderea mobilității membrelor.

Pentru ca o recuperare medicală după intervenții chirurgicale să fie cât mai rapidă și eficientă, ar fi indicată internarea în centre specializate în recuperare medicală.

În astfel de centre, există medici specialiști, care pot supraveghea atent fiecare pacient și evoluția lui către vindecare. Kinetoterapeuții și fizioterapeuții aplică programe de recuperare medicală, în funcție de patologii, de starea de sănătate și capacitatea pacienților la efort.

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative are 118 paturi avizate de Ministerul Sănătății, repartizate pentru internare în saloane cu 2 sau 3 paturi, în condiții excelente, asemănătoare hotelurilor de 4*, cu 3 mese pe zi, preparate în bucătăria proprie și cu respectarea regimului prescris pentru patologii diverse.

În Spitalul Sfântul Sava, pacienții internați beneficiază de programe complexe de kinetoterapie și fizioterapie individualizate, desfășurate într-un cadru medical specializat, pluridisciplinar, folosind peste 100 de echipamente de ultimă generație.

Echipa medicală, completă și consistentă, este formată din 8 medici specialiști, 40 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere. Datorită competenței acestei echipe, Spitalul Sfântul Sava înregistrează cele mai bune rezultate în recuperarea medicală a unor pacienți internați cu deficiențe severe de mobilitate și care, după o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, în funcție de gravitatea patologiei, au plecat pe propriile picioare acasă.

În Spitalul Sfântul Sava se face recuperare medicală și după traumatisme cerebrale sau traumatisme vertebromedulare incomplete, pentru pacienți cu scleroză multiplă sau cu paralizie cerebrală, o lungă listă de alte afecțiuni.

Aici pot fi tratate și supravegheate medical accidente vasculare, accidente de muncă sau de circulație care se soldează cu imobilitate severă sau mai puțin severă, fracturi, afecțiuni vertebrale, artroze, hernii de disc, îngrijiri paliative, îngrijiri oncologie, recuperare respiratorie post-operatorii sau post COVID, indiferent cât de gravă este starea pacientului sau oricât de rezervată ar fi evoluția pozitivă a acesteia, la externarea de după o intervenție chirurgicală.

Spitalul Sfântul Sava deține și o ambulanță tip C, dotată cu aparatură de resuscitare și deservită de un echipaj medical specializat în medicina de urgență, de curând, fiind înființată și o secție cu 18 paturi, de monitorizare permanentă a funcțiilor vitale, după sistemul de terapie intensivă.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/