Nu-mi puteam permite să pierd timpul, la Manchester City, a spus Raheem Sterling

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 11-08-2022 20:20

"Am simţit pur şi simplu că timpul meu de joc la City devenea din ce în ce mai limitat din diferite motive. Nu-mi puteam permite să pierd timpul. Aveam deci nevoie să rămân la acelaşi nivel şi să accept o nouă provocare", a declarat Sterling la prezentarea sa oficială la Chelsea.

Internaţionalul englez a fost folosit din ce în ce mai puţin în ultimele două sezoane, după ascensiunea lui Phil Foden şi după ce City a investit aproape 100 de milioane de lire sterline pentru aducerea lui Jack Grealish.

"De când aveam 17 ani, am fost mereu titular, aşa că să ajung la un moment culminant al carierei mele şi să nu joc regulat este ceva ce nu puteam accept", a continuat cel care a îmbrăcat tricoul lui Liverpool între 2012 şi 2015.

Sterling a câştigat de patru ori Premier League în ultimii cinci ani la City, printre cele 10 trofee majore cucerite în cele şapte sezoane petrecute la club. El a reuşit 131 de goluri în 337 de apariţii pentru "cetăţeni".

Thomas Tuchel, antrenorul lui Chelsea, încearcă să exploateze tocmai această capacitate a lui Sterling de a da goluri, în condiţiile în care echipa londoneză pare nevoită să joace fără un adevărat atacant central în actuala stagiune, după plecarea lui Romelu Lukaku la Inter Milano şi revenirea lui Timo Werner la RB Leipzig.

Sterling va juca duminică primul său meci pentru Chelsea pe Stamford Bridge, împotriva lui Tottenham, un derby londonez foarte aşteptat. Cele două formaţii au obţinut victorii în weekendul trecut în prima etapă din Premier League.