ITPF Giurgiu a suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră pentru vacanţa de Sfânta Maria

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 12-08-2022 13:07

Aproximativ 400 de poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu, cu peste 100 de mijloace de mobilitate terestră şi navală vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat în perioada minivacanţei de Sfânta Maria, potrivit Agerpres.


"Pentru minivacanţa de Sfânta Maria, estimăm, potrivit valorilor de trafic înregistrate în ultima perioadă, o creştere considerabilă a numărului de persoane şi mijloace de transport care vor tranzita frontiera prin PTF Giurgiu. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei derulează cu operativitate controlul de frontieră, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare. Totodată, ITPF menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră bulgare, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune. La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, pentru reducerea timpilor de aşteptare, fluidizarea traficului de călători şi marfă şi asigurarea unui control operativ şi eficient a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi au fost suplimentate şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor precum şi a arterelor de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului", se arată într-un comunicat de presă emis vineri de ITPF Giurgiu.

De asemenea, măsurile dispuse asigură gestionarea eficientă a situaţiei operative pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă a ITPF Giurgiu.

Pentru evitarea aglomerărilor, ITPF Giurgiu recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă pentru a preîntâmpina apariţia suprasolicitărilor doar pentru unele dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

La graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale zece puncte de trecere a frontierei respectiv PTF Vama Veche, PTF Negru-Vodă, PTF Dobromir, PTF Lipniţa, PTF Ostrov, PTF Călăraşi, PTF Zimnicea, PTF Turnu-Măgurele, PTF Calafat şi PTF Giurgiu.