Băiat de 14 ani, arestat preventiv 30 de zile pentru tâlhărie calificată

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 12-08-2022 13:59

Fapta s-a produs în dimineaţa de 10 august, la ora 04,45, pe o stradă din municipiul Brăila, bătrânul reclamând la poliţie că a fost lovit de doi tineri, care i-au sustras şi mai multe bunuri.

"Din primele cercetări a rezultat faptul că, în timp ce se afla pe o stradă din municipiu, bărbatul ar fi fost imobilizat şi lovit de doi tineri, care i-ar fi sustras telefonul mobil, suma de 100 de lei şi documentele personale. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale i-au identificat şi depistat pe cei doi tineri, în vârstă de 13 şi 14 ani, ambii din Brăila, aceştia fiind conduşi la sediul poliţiei pentru audieri", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Brăila.

La data de 10 august, băiatul de 14 ani a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi a dispus faţă de tânăr măsura arestării preventive pentru 30 de zile, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă.