Marcel Ciolacu susține reorganizarea administrativă, dar spune că nu e posibilă înainte de alegerile din 2024: 'Nu schimbi regulile în timpul jocului'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 12-08-2022 18:18

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, se arată un susţinător al reorganizării administrative, întrebat fiind dacă PSD va continua proiectul reorganizării, în contextul în care date neoficiale arată o scădere considerabilă a numărului populaţiei în anumite zone.

"Sunt unul dintre susţinătorii reorganizării administrative şi mai e cineva la masă, aici, un mare susţinător, Vasile Dîncu. Am avut zeci de discuţii pe această zonă şi rămân în continuare unul dintre cei care susţin o reorganizare. Dar nu e o surpriză că recensământul e mai scăzut, ne aşteptam cu toţii. Important e să îl facem şi haideţi să vedem forma finală”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa.

Întrebat dacă o reorganizare administrativă se va putea face înaintea alegerilor din anul 2024, Ciolacu a răspuns că acest lucru este "foarte puţin probabil”.

"Foarte puţin probabil, fiindcă nu schimbi regulile în timpul jocului şi eu nu sunt adeptul la aşa ceva, dar obligaţia politicienilor, a unei guvernări serioase, este să vadă şi ce se întâmplă în timp real, dar şi ceva predictibil, pe o perioadă mai lungă de timp”, adaugă liderul PSD.