Acuzarea l-a prezentat pe jucătorul Benjamin Mendy drept un prădător în procesul său pentru viol

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 15-08-2022 15:22

În vârstă de 28 de ani, fundaşul francez, suspendat de un an de clubul său Manchester City, este judecat la Chester (nordul Angliei) pentru opt violuri, o tentativă de viol şi o agresiune sexuală.

El a negat toate capetele de acuzare care îi sunt aduse pentru perioada octombrie 2018 şi august 2021 la domiciliul său din Prestbury, riscând o pedeapsă pe viaţă cu închisoarea.

"Cazul este simplu. Nu are nimic de a face cu fotbalul. Este un alt capitol dintr-o istorie foarte veche: bărbaţi care violează şi agresează femei pentru că au impresia că au puterea să o facă şi pentru că nu se gândesc la consecinţe", a spus procurorul Timothy Cray juraţilor.

Procesul fotbalistului Benjamin Mendy, fundaşul echipei Manchester City, campion mondial cu naţionala Franţei în 2018, pentru opt acuzaţii de viol, o tentativă de viol şi o agresiune sexuală în Anglia, s-a redeschis săptămâna trecută la Chester.

El este judecat alături de un alt bărbat, Louis Saha Matturie - fără o legătură cu fostul fotbalist Louis Saha -, anchetat la rândul său pentru opt violuri şi patru agresiuni sexuale asupra a opt femei între iulie 2012 şi august 2021.

După ce a petrecut mai multe luni în arest provizoriu, campionul mondial 2018 a fost eliberat la începutul lunii ianuarie şi plasat sub control judiciar, în aşteptarea procesului care va începe pe 25 iulie.

Acest caz a început la sfârşitul lunii august a anului trecut când clubul Manchester City a anunţat suspendarea jucătorului fără alte explicaţii.

Justiţia engleză a anunţat la puţin timp după aceea că fotbalistul a fost plasat în arest preventiv după ce a fost acuzat de patru violuri - inclusiv unul comis cu câteva zile mai devreme, în timp ce era eliberat condiţionat - şi de agresiune sexuală, de către trei femei, între care o minoră.

Benjamin Mendy a fost achiziţionat de Manchester City în 2017, de la formaţia franceză Olympique Marseille, în schimbul sumei de aproximativ 60 de milioane de euro.