Explozii puternice la centrala nucleară Zaporojie: Rusia și Ucraina se acuză reciproc

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 15-08-2022 18:09
Actualizat: 15-08-2022 18:21

Forțele Armate ale Ucrainei au lovit puternic instalațiile de la Enerhodar, exploziile fiind înregistrate în zona centralei nucleare Zaporojie, precizează administrația militaro-civilă a Enerhodar în canalul său de Telegram.

"Astăzi, pe 15 august, din partea opusă Niprului, s-a deschis din nou focul asupra civililor și infrastructurii civile a orașului Enerhodar. De mai bine de o oră, teroriștii forțelor armate ale Ucrainei efectuează focuri masive de la instalațiile de artilerie. În Enerhodar, au fost înregistrate explozii în zona centralei nucleare Zaporojie, a microdistrictelor rezidențiale ale orașului și a zonei industriale", se arată în comunicat, citează TASS.

Primarul din Enerhodar, Dmitri Orlov, i-a îndemnat pe locuitori să nu-și părăsească locuințele, deoarece în oraș se aud explozii. "În Enerhodar se aud explozii. Fiți foarte precauți și părăsiți străzile", a spus Orlov, pe canalul său de Telegram.

Ucraina susține că pe 14 august rușii au bombardat Enerhodar, ucigând o persoană și rănind două.

Uniunea Europeană și peste 40 de țări ale lumii au emis o declarație comună în care au cerut Rusiei să-și retragă imediat trupele și personalul de la centrala nucleară de la Zaporojie.