Un fugar chinez căutat de Beijing pentru că ar fi condus operațiuni ilegale de jocuri de noroc online a fost prins în Thailanda

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 15-08-2022 21:15

Un fugar chinez căutat de Beijing pentru că ar fi condus operațiuni ilegale de jocuri de noroc online a fost prins în Thailanda și va fi extrădat în curând în China, a declarat, luni, poliția pentru Reuters.

She Zhijiang, în vârstă de 40 de ani, un cetățean chinez care deține și un pașaport cambodgian, a fost arestat săptămâna trecută în baza unui mandat internațional și a unei notificări a Interpol, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al poliției thailandeze, Kissana Phathanacharoen, potrivit Mediafax.ro.

Potrivit publicației chineze de știri Caixin, el a fost dat în urmărire de autoritățile chineze în 2012. Chinezul a fost implicată în operațiuni ilegale de jocuri de noroc online în Asia de Sud-Est.

Jocurile de noroc sunt ilegale în China continentală, iar operatorii de jocuri de noroc online, care vizează în principal jucătorii chinezi, au înflorit în Asia de Sud-Est în ultimii ani.

Potrivit rapoartelor mass-media, She este președintele Yatai International Holdings Group, care a făcut investiții în domeniul jocurilor de noroc în Cambodgia, Filipine și, cel mai recent, a dezvoltat cazinoul, complexul de divertisment și turism în valoare de 15 miliarde de dolari din statul Kayin din Myanmar, numit Shwe Kokko.