Breaking - Nicolae Ciucă dezvăluie discuțiile cu UDMR din coaliție. Care au fost explicațiile lui Kelemen Hunor după discursul lui Viktor Orban (video)

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 18-08-2022 18:15

Premierul Nicolae Ciucă a povestit, joi, într-o conferință de presă, ce explicații a dat în ședința coaliției de guvernare liderul UDMR Kelemen Hunor după discursul controversat avut de premierul maghiar Viktor Orban la Băile Tușnat. Șeful Guvernului a spus că explicația a fost suficientă pentru continuarea funcționării coaliției.

„Explicatiile au cuprins trei puncte principale. Unul a fost acela ca dumnealui nu a participat la acea activitate. Al doilea punct a fost ca nu poate sa fie invinuit pentru ceea ce au spus altii. Al treilea punct a fost vorba de elemente de comentarii de nuanta pe care dumnealui le va explica personal.

Ceea ce este important si consider ca trebuie comunicat este ca din discutiile avute a reiesit foarte clar ca nici dumnealui si nici UDMR nu se indeparteaza de la principiile si valorile euroatlantice. Este o explicatie care ne permite sa mentinem stabilitatea politica si functionarea coalitiei”, a declarat șeful Guvernului.