Video | Imagini cumplite din Turcia: Al doilea accident grav produs sâmbătă, sunt cel puțin 16 morți

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 20-08-2022 21:55
Actualizat: 20-08-2022 21:57

Cel puțin 16 persoane au murit și 29 au fost rănite, dintre care opt grav, într-un nou accident de transport în comun în Turcia, la mai puțin de 24 de ore de la accidentul în lanț din regiunea Gaziantep, transmite Reuters.

Accidentul a avut loc de această dată în orașul Derik, în provincia Mardin din sud-estul țării, când un șofer a pierdut controlul camionului pe care îl conducea înainte de a intra într-o mulțime, a anunțat ministrul turc al sănătății, Fahrettin Koca.

"Suntem devastați de acest al doilea accident", a deplâns ministrul, care a explicat că frânele vehiculului păreau să nu funcționeze bine atunci când șoferul a încercat să recapete controlul vehiculului, relatează Daily Sabah.

În plus, ca în cazul din Gaziantep, un alt camion care venea din spate a lovit prima echipă medicală care a intervenit, iar cetățenii s-au adunat în apropiere.

Incidentul din Gaziantep, în sudul țării, a început când un autobuz s-a răsturnat și a derapat aproximativ 200 de metri înainte de a se ciocni în locul în care serviciile de urgență se concentraseră pentru a răspunde la un incident anterior. Potrivit agenției Anatolia, în zonă se afla și un vehicul de presă.

Guvernatorul din Gaziantep, Davut Gul, a confirmat moartea a cel puțin 16 persoane, printre care trei pompieri, patru lucrători din domeniul sănătății și doi jurnaliști. În plus, 21 de persoane au fost rănite.