Femeile din Finlanda, campanie de susținere pentru Sanna Martin: poze și videouri în care dansează dezlănțuit la petreceri

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 21-08-2022 16:11

Sute de femei finlandeze au postat pe rețelele de socializare filme cu ele dansând și petrecând în sprijinul premierului Sanna Marin. Aceasta a fost implicată într-un scandal după ce a apărut o înregistrare video în care dansa la o petrecere privată, potrivit The Guardian.

Citește și: Premierul Finlandei reacționează, după ce a fost surprinsă dansând nebunește la o petrecere/ Video

Filmele cu femei care dansează și se distrează cu prietenii, postate cu hashtagul solidaritate cu Sanna, au apărut după ce premierul s-a confruntat cu critici privind comportamentul său atunci când au apărut două videoclipuri în care cântă și dansează la o petrecere cu prietenii și un altul în care se distrează într-o sală VIP a unui cunoscut club din Helsinki, informează Mediafax.

Afirmațiile referitoare la consumul de droguri la petrecere au fost respinse de prim-ministru, care a declarat că a făcut un test antidrug, al cărui rezultat va fi făcut public.

Opoziția a acuzat-o pe Sanna Marin, în vârstă de 36 de ani, că nu îşi respectă atribuţiile de prim-ministru şi oferă exemple de comportament social negativ.

Sanna Marin s-a apărat spunând că nu a făcut altceva decât „să danseze, să cânte, să-și îmbrățișeze prietenii și să bea alcool”. „Sper ca în anul 2022 să fie acceptat faptul că până și factorii de decizie dansează, cântă și merg la petreceri”, a declarat Marin.

În replică, sute de femei au postat propriile videoclipuri în care dansează și beau și o susțin.