Emilia Șercan, despre dosarul de plagiat al premierului Ciucă: 'Urmează două acțiuni în apel'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 22-08-2022 12:05

Jurnalista Emilia Șercan, care a scos la iveală suspiciunile de plagiat din teza premierului Ciucă, a declarat duminică, la B1 Tv, că în acest moment acest caz este blocat.

„Stadiul este unul blocat pentru că în urmă cu cinci luni l-a aproximativ o lună după ce am scris că premierul Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat domnia s-a a deschis două acțiuni succesive în instanță, una prin care a cerut suspendarea înregistrării sesizărilor de plagiat și cealaltă prin care a cerut anularea sesizărilor de plagiat. În ambele dosare, în care a fost reprezentat de casa de avocatură Mușat și Asociații, care l-au reprezentat în trecut și pe președintele Klaus Iohannis, i-au dat câștig de cauză premierului Ciucă în ciuda unor evidente cel puțin curiozități pe care presa le-a relatat până în momentul de față”.

Aceasta a vorbit și despre dosarul penal deschis în acest caz, în ciuda faptului că faptele s-au prescris:

„CNATCU avea 45 de zile la dispoziție pentru a analiza teza de doctorat a domnului Nicolae Ciucă. A fost blocat prin aceste două dosare deschise în instanță, iar dacă ar fi să ne raportăm la verbul a zori, atunci ar trebui să spunem că această decizie în privința tezei de doctorat ar fi trebuit să existe pe la sfârșitul lunii martie cel târziu. În momentul de față avem cele două dosare în instanță, despre care am spus. Urmează două acțiuni în apel. Să nu uităm nici de dosarul deschis de Parchetul General pentru o presupusă infracțiuni, de încălcare a drepturilor de autor, prescrisă de cel puțin 14 ani”.