Misiune sângeroasă a talibanilor: au ucis cel puțin opt adversari în încercarea de a recupera 20 de cadavre

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 23-08-2022 18:25
Actualizat: 23-08-2022 19:29

Forțele talibane au atacat unități ale Frontului național de rezistență anti-talibană din Panjshir, informează presa locală.

"Aseară, talibanii au atacat forțele Frontului Național de Rezistență (FNC) din districtul Hinj din provincia Panjshir, ucigând opt militanți și rănind trei", a informat marți Aamaj News. În același timp, pierderile Serviciului Fiscal Federal nu sunt raportate.

Se remarcă faptul că atacurile talibanilor au fost întreprinse pentru a lua cadavrele a 20 de morți din timpul confruntărilor anterioare ale talibanilor, care timp de câteva zile au rămas pe câmpul de luptă din munții Pishgor și Tanban din regiunea Khinj.

Talibanii nu au comentat încă acțiunea.

Intensificarea ostilităților a început după ce mullahul Haibatullah Akhundzad Mullah Abdul Qayyum Zakir a fost numit comandant al forțelor talibane din Panjshir și Andarab săptămâna trecută, la ordinul liderului suprem al talibanilor, Haibatullah Akhundzad.

Liderul suprem al talibanilor l-a numit, de asemenea, pe Mullah Muhammad Tayyab Haqqani în funcția de comandant al forțelor de securitate, iar Mullah Masafira a devenit comandantul corpului de armată taliban din Panjshir.

În ultimele zile, pe rețelele de socializare au fost lansate videoclipuri cu sute de luptători talibani sosiți în Panjshir.

În plus, mai multe unități militare de rang înalt ale mișcării talibane au vizitat în ultimele zile granița cu Tadjikistanul vecin, ceea ce, potrivit liderilor mișcării, oferă sprijin Serviciului Fiscal Federal anti-taliban. Printre vizitatori s-au numărat șeful Statului Major al Forțelor Armate Kari Fasihuddin Fitrat, comandantul suprem al Forțelor Aeriene Mawlawi Amauddin Mansour și șeful Ministerului Frontierelor și Afacerilor Tribale Mullah Nurullah Nuri.