David Popovici explică de ce nu a plecat în SUA, deși avea oferte de la cele mai prestigioase universități/ Video

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 25-08-2022 10:05

David Popovici a revoluționat lumea înotului și asta a atras atenția marilor universități din SUA, care îi ofereau bursă completă și condiții ideale pentru marea performanță. Invitat la podcastul lui Horațiu Mălăele, David Popovici a explicat că a fost tentat să dea curs ofertelor, dar ulterior s-a gândit ce ar presupune la modul practic o mutare în SUA și a realizat că ar trebui să se despartă de antrenorul său, dar și de stilul de viață pe care și l-a format în România.

"Înainte să merg la Jocurile Olimpice, aveam ideea să plec în State să studiez și să înot acolo. După ce au început să apară ofertele, zeci de oferte, de la cele mai prestigioase universități din SUA și din Europa - chiar aveam de ales, mă duc cu bursă totală, ei mă vor - am stat să mă gândesc ce înseamnă asta.

Ar însemna să mă despart de antrenorul meu, să mă duc să mă antrenez cu altul și să mă despart de echipa mea. Antrenorul nu e singurul care mă ajută și cu care clădim.

Mi-am dat seama că sunt mult prea importante, într-un sport atât de individual cum e înotul, relația și chimia pe care o le cu antrenorii. Sunt esențiale, nu se poate fără.

Indiferent cât de premiați și de cunoscuți ar fi fost antrenorii în State, la Harvard, Princeton, UCLA, USC, nu ar fi fost cum e antrenorul meu. Nu am cum să las baltă faptul că am crescut împreună. Pur și simplu, existăm împreună și știm să colaborăm", a declarat David Popovici în cadrul podcast-ului lui Bogdan Mălăele.