'Situația este periculoasă'. Ucraina acuză Moscova că a bombardat oraşul în care se află centrala nucleară Zaporojie

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 31-08-2022 13:57

Autorităţile ucrainene au acuzat miercuri Rusia că a bombardat oraşul în care se află centrala nucleară Zaporojie, în timp ce o misiune a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică este aşteptată să ajungă acolo, informează AFP, conform AGERPRES.

"Armata rusă bombardează Energodar", a scris pe contul său de Telegram Ievghen Ievtuşenko, şeful administraţiei din Nikopol, situat vizavi de Energodar, de cealaltă parte a râului Nipru. "Situaţia, cu aceste provocări, este periculoasă", a adăugat el.

Zaporojie, una din cele patru centrale nucleare care funcţionează în Ucraina, este cea mai mare din Europa cu cele şase reactoare ale sale având o capacitate de 1.000 de megawaţi fiecare. Intrată sub controlul trupelor ruse în martie, la scurt timp după lansarea ofensivei, ea a fost vizată de mai multe bombardamente de care Moscova şi Kievul se acuză reciproc.

Săptămâna trecută centrala a fost debranşată de la reţeaua electrică pentru scurt timp, pentru prima oară în istoria sa, după avarierea liniilor electrice.