Germania refuză categoric cererea Poloniei: 'Problema reparațiilor din al Doilea Război Mondial este închisă'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 01-09-2022 21:34

Autoritățile din Germania spun că problema reparațiilor din al Doilea Război Mondial este închisă după ce Polonia a anunțat că va cere despăgubiri în mod oficial, potrivit Reuters, informează Mediafax.

Chestiunea reparațiilor a fost încheiată, a declarat joi un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe, după ce Polonia a estimat la 6.200 de miliarde de zloți pierderile din cel de-al Doilea Război Mondial cauzate de Germania anunțând că va cere reparații.

„Poziția guvernului german este neschimbată, problema reparațiilor a fost încheiată. Polonia a renunțat la reparații suplimentare cu mult timp în urmă, în 1953, și a confirmat de mai multe ori această renunțare. Aceasta este o bază fundamentală de bază pentru ordinea europeană de astăzi. Germania își menține responsabilitatea politică și morală pentru cel de-al Doilea Război Mondial", a explicat purtătorul de cuvânt al ministerului german prin intermediul unui e-mail.

Declarația a apărut după ce tot joi Polonia a anunțat că va cere în mod oficial despăgubiri din partea Germaniei pentru al Doilea Război Mondial

Jaroslaw Kaczynski, liderul naționaliștilor aflați la putere, a spus că Polonia estimează pierderile din al Doilea Război Mondial cauzate de Germania la 1.320 de miliarde de dolari.