Siria amenință Israelul: 'Se joacă cu focul! Israelienii vor plăti preţul mai devreme sau mai târziu'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 01-09-2022 19:59
Actualizat: 01-09-2022 21:04

Ministrul de externe sirian, Faisal al-Meqdad, a afirmat joi că Israelul „se joacă cu focul', după atacurile israeliene cu rachete înregistrate în cursul nopţii în apropiere de Damasc şi împotriva aeroportului internaţional din Alep, transmite Reuters.

Potrivit agenţiei siriene de stat SANA, loviturile au provocat doar pagube materiale, iar apărarea antiaeriană a doborât un număr de rachete israeliene în jurul capitalei. 'Israelul se joacă cu focul şi pune situaţia militară şi de securitate regională la riscul unei explozii', a afirmat Faisal al-Meqdad, citat de SANA. 'Siria nu va rămâne tăcută în privinţa atacurilor israeliene repetate şi israelienii vor plăti preţul mai devreme sau mai târziu', a adăugat el.

Israelul a întreprins numeroase lovituri în Siria în ultimii ani, majoritatea având ca ţintă presupuse convoaie sau depozite de arme ale miliţiilor aliate cu Iranul.

În iunie, Siria a acuzat Israelul de atacuri aeriene împotriva aeroportului internaţional din Damasc, care l-au scos din funcţiune timp de câteva săptămâni.

Responsabili militari israelieni afirmă că aeroportul civil a fost folosit cu regularitate de Iran pentru transportul de arme şi luptători.