Cum se transferă un pacient dintr-un spital public într-un spital privat

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 03-09-2022 11:19

Spitalele publice sunt suprasolicitate, intervențiile chirurgicale având loc, în multe cazuri, după luni de așteptare. Din cauza supraaglomerării și a temerii de infectare cu bacterii intraspitalicești, la doar 2-3 zile după intervențiile chirurgicale, pacienții sunt externați. Cei mai mulți dintre ei, au însă nevoie, în continuare, de îngrijire permanentă din partea personalului specializat și de recuperare medicală.

Cum se face transferul unui pacient dintr-un spital public într-un spital privat ne explică Dr. Mihaela Nistor, director medical al Spitalului Sfântul Sava:

Cu ambulanța proprie, transportăm pacientul la noi, direct de la spitalul public unde a fost operat sau de la domiciliu. Aici, urmează un prim consult al pacientului și discuțiile cu familia, referitor la patologia bolnavului. Noi punem un accent important pe relația cu familia, căreia îi explicăm în detaliu consecințele afecțiunii pacientului și ce vom face noi concret, de la medicație, kinetoterapie și până la relația noastră cu pacientul, consultul psihologic, logopedia, în cazul unor afecțiuni ce afectează vorbirea, ș.a.m.d.”

La Spitalul Sfântul Sava ajung pacienți cu afecțiuni dintre cele mai diverse, unele foarte grave sau în stadii terminale, însă echipa medicală, specializată în recuperare medicală și îngrijiri paliative reușește să-și ducă la îndeplinire misiunea, cu cele mai bune rezultate.

Pacienții noștri au patologii neurologice, cardiace, pulmonare, ortopedice, dintre cele mai complexe și unele destul de grave, dar de toți ne ocupăm cu mare,mare atenție și grijă. Începem cu analizele de rutină, apoi, în funcție de patologia fiecărui pacient, continuăm investigațiile precum ecografie abdominală, EKG etc. Pacientul este internat în salon, unde are totul asigurat, nu trebuie să aducă nimic de acasă, începând cu pijamaua și papucii și terminând cu săpunul și pasta de dinți. I se administrează medicația prescrisă de medicul de la spitalul de la care a fost preluat, dar putem adăuga la această medicație, în funcție de patologia fiecărui pacient. După vizita medicală, luăm legătura cu familia  pentru a povesti care este starea pacientului și dacă au apărut noutăți, dacă este nevoie de investigații suplimentare. Dacă este nevoie, noi programăm și trimitem pacienții, cu ambulanța proprie, la clinici specializate pentru investigații imagistice. După primirea rezultatelor, administrăm tratament, de asemenea, dacă este nevoie”, spune directorul medical al Spitalului de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava.

În Spitalul Sfântul Sava, pacienții beneficiază de îngrijire medicală 24 de ore din 24, cu medic de gardă. Monitorizarea pacienților este realizată inclusiv prin sistem video intern, astfel că orice problemă, oricât de neînsemnată, ar avea un pacient, aceasta este imediat sesizată de asistenții și medicii de gardă, deplasarea lor la patul pacientului și intervenția fiind deosebit de rapidă. Echipa medicală nu se limitează la o singură vizită pe zi, ci merge la bolnav și îl consultă de câte ori este nevoie.

Sunt pacienți care au nevoie de mai multe consultații pe zi, nu doar de observațiile de la o singură vizită. Trebuie văzut pacientul în dinamică și facem vizite la 2-3 ore, poate și mai des, dacă este nevoie. La noi, pacienții beneficiază de îngrijire completă, inclusiv în privința igienei personale. Pacienții de paliație au nevoi speciale, iar noi le asigurăm tot ce este necesar pentru ca îngrijirea să fie optimă. În recuperare medicală, echipa de kinetoterapie și fizioterapie are program fără întrerupere în zilele de sărbători legale, de mai multe ori pe zi, în funcție de specificul fiecărui pacient în parte, astfel încât tratamentul să aibă continuitate și recuperarea pacienților să fie cât mai rapidă posibil. Echipa noastră de kinetoterapie este formată din tineri foarte ambițioși și profesioniști, cu rezultate extraordinare. De fapt, cu cele mai bune rezultate în recuperare medicală”.

Spitalul de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava se află în Pantelimon. Este construit de la zero, după toate standardele europene în materia îngrijirii bolnavului. Deține 118 paturi, ambulanțe de transport pacienți și de urgență, cu echipament de resuscitare, iar de curând a deschis și o secție de monitorizare permanentă a funcțiilor vitale, în regim de terapie intensivă. Toate saloanele au instalație de oxigen medical, la fiecare pat. Internările se fac în saloane de 2 și 3 paturi, iar echipamentele medicale, de fizioterapie și kinetoterapie sunt de ultimă generație, unele găsindu-se în premieră în acest spital.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/fizioterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/