Elveția a autorizat vaccinul Novavax anti-COVID pentru adolescenți și ca doză booster pentru adulți

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 03-09-2022 14:59

Elveția a autorizat vaccinul Novavax anti-COVID pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani și ca doză booster pentru adulți., informează Mediafax

„Suntem încântați să oferim primul vaccin COVID-19 pe bază de proteină pentru a fi utilizat atât la adolescenți, cât și ca booster la adulți în Elveția", a declarat Stanley C. Erck, președinte și director general al Novavax.

"Pe măsură ce continuăm să explorăm cele mai bune practici pentru gestionarea COVID-19 pe termen lung, avem în curs de desfășurare studii care explorează în continuare eficacitatea și siguranța Nuvaxovid (vaccinul produs de Novavax - n.r.) ca rapel, iar datele preclinice sugerează că vaccinul nostru induce un răspuns imunitar împotriva variantelor Omicron, inclusiv BA.4/5", a adăugat acesta, confrom adnkronos.com.

Autorizarea pentru adolescenți se bazează pe datele unui studiu de faza 3 făcut în 73 de locații din SUA, în cadrul căruia serul a demonstrat o eficacitate clinică de 80% într-un moment în care varianta Delta era tulpina predominantă a SARS-CoV-2.

Datele preliminare au arătat că vaccinul a fost în general bine tolerat, reacțiile adverse grave și severe fiind reduse.

Mai multe reacții au avut adulții, după prima și a doua doză. Cele mai frecvente reacții adverse observate au fost sensibilitate sau durere la locul injecției, cefalee, mialgie, oboseală și stare de rău.