Real Madrid, victorioasă la revenirea pe stadionul Santiago Bernabeu

Autor: Mirea Andreea
Publicat: 03-09-2022 20:10

Brazilienii Vinicius Junior şi Rodrygo au adus victoria echipei Real Madrid, campioana en titre a Spaniei şi a Europei, în faţa formaţiei Betis Sevilla (scor 2-1), sâmbătă, în primul meci disputat pe stadionul Santiago Bernabeu de la debutul acestui sezon, contând pentru etapa a 4-a din Primera Division.

Real nu mai evoluase de 106 zile pe arena proprie din capitala Spaniei, aflată în prin proces de modernizare. Aceasta a fost motivul pentru care madrilenii au ajuns la un acord pentru a disputa primele lor meciuri din acest sezon în deplasare, cu Almeria, Celta Vigo şi Espanyol Barcelona, toate câştigate de elevii antrenorului Carlo Ancelotti, informează Agerpres.

Meciul de sâmbătă a fost unul foarte dificil pentru deţinătoarea titlului, care a înfruntat o echipă andaluză învingătoare la rândul ei în primele trei etape.

Real a deschis rapid scorul pe Santiago Bernabeu, prin Vinicius Junior (9), însă Betis a restabilit egalitatea graţie reuşitei lui Sergio Canales (17). Gazdele au obţinut victoria printr-un gol marcat în repriza secundă de Rodrygo (65).

Înaintea startului jocului, Real Madrid le-a prezentat suporterilor săi trofeul Ligii Campionilor şi Supercupa Europei, cucerită pe 10 august la Helsinki.

În urma acestui nou succes, Real Madrid şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului primei ligi spaniole, distanţându-se la patru puncte de Betis Sevilla şi la 7 puncte de marea sa rivală, FC Barcelona, care va juca la rândul ei sâmbătă, în deplasare, cu Sevila FC.