Adrian Şulcă şi Alexandra Pop, pe podium la Openul European de judo

Autor: Mirea Andreea
Publicat: 03-09-2022 22:08

Sportivii români Adrian Şulcă şi Alexandra Pop au reuşit clasări pe podium, sâmbătă, la Openul European de judo de la Oberwart (Austria).

Şulcă s-a clasat pe locul al doilea la cat. 73 kg, după ce a fost învins în finală de elveţianul Nils Stump.

Şulcă l-a întrecut în optimi pe kazahul Angsarbek Gainulin, în sferturi l-a învins pe austriacul Herbert Wicker, iar în semifinale s-a impus în faţa britanicului Eric Ham.

În concursul feminin, la cat. 48 kg, Alexandra Pop a cucerit medalia de bronz. Pop a trecut în primul tur de kazaha Abiba Abujakinova, în sferturi a dispus de britanica Amy Platten, dar a pierdut semifinala cu cubaneza Vanesa Godines Aleman. În finala pentru bronz, Pop a câştigat în faţa belgiencei Lois Petit, informează Agerpres.

Tot la 48 kg, Florina Bădiceanu a pierdut în primul tur la slovena Marusa Stangar.

În limitele cat. 66 kg, sportivul român de origine rusă Petr Zhukov a cedat în primul tur în faţa kazahului Yermek Amangeldi.

România participă cu 10 judoka la competiţie, 7 la masculin şi 3 la feminin. Vor concura duminică Elemer Szocs, Szilard Radvanszki (ambii la cat. 81 kg), Asley Gonzalez (cat. 100 kg), Mircea Croitoru, Vlăduţ Simionescu (ambii la cat. +100 kg), Serafima Moscalu (cat. 70 kg).

La competiţie s-au înscris 283 de judoka din 37 de ţări, 184 la masculin şi 99 la feminin.