Fundaşul Ştefan Vlădoiu, împrumutat de Universitatea Craiova la Universitatea Cluj

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 05-09-2022 09:32

FC Universitatea Cluj l-a transferat pe fundaşul dreapta Ştefan Vlădoiu (23 de ani). Acesta vine sub formă de împrumut de la CS Universitatea Craiova, potrivit news.ro.

Născut în Vâlcea, Ştefan Vlădoiu a început să practice fotbalul la nivel copii şi juniori la clubul CS Universitatea Craiova.Debutul pentru prima echipă a oltenilor a venit la vârsta de 17 ani într-un meci de Liga 1 câştigat de „alb-albaştrii” împotriva Astrei Giurgiu.

Pentru a avea cât mai multe meciuri jucate şi pentru a acumula experienţă, fundaşul a fost împrumutat în sezonul 2017/2018 la Sportul Snagov. A bifat 28 de meciuri în acel sezon din Liga a II-a, marcând două goluri şi reuşind patru pase decisive.

A mai jucat încă jumătate de an la Snagov, îmbrăcând tricoul ilfovenilor în 22 de meciuri în turul campionatului 2018/2019 din divizia secundă.

Pe 7 ianuarie 2019, CS Universitatea Craiova îl ceda sub formă de împrumut pe Ştefan Vlădoiu la Dunărea Călăraşi, echipă pentru care a strâns şase prezenţe în prima ligă.

După două sezoane în care a jucat sub formă de împrumut, Ştefan Vlădoiu a revenit pe „Ion Oblemenco” la începutul sezonului 2019/2020. În acel an a strâns 20 de meciuri pentru olteni, reuşind să contribuie decisiv la trei reuşite. A încheiat sezonul pe poziţia a doua în clasamentul Ligii 1.

Evoluţiile bune i-au adus un loc şi în echipa naţională U21 a României. A jucat sub tricolor în două partide din preliminariile campionatului european, reuşind un assist în partida câştigată de „tricolori” împotriva Maltei.

În următorul an, Ştefan Vlădoiu a devenit om de bază pentru olteni. A fost utilizat în 31 de partide în toate competiţiile, acesta oferind două assist-uri.

A fost cel mai prolific an din punct de vedere al trofeelor, fundaşul reuşind să câştige Cupa şi Supercupa României alături de olteni.

În martie 2021, Ştefan Vlădoiu a reprezentat România la turneul final al Campionatului European U21 care a avut loc în Ungaria. După remiza cu Olanda (1-1) şi victoria cu Ungaria (2-1), pentru „tricolori” a urmat meciul decisiv pentru calificare cu Germania, acea partidă fiind şi primul joc la turneul final pentru Ştefan Vlădoiu. Selecţionerul Adrian Mutu l-a trimis în teren încă din primul minut pe fundaş, însă rezultatul de 0-0 nu a fost suficient pentru ca naţionala noastră să meargă mai departe, fiind depăşită la golaveraj de Olanda şi Germania.

A urmat un nou sezon în care Ştefan Vlădoiu s-a impus în echipa craiovenilor pe poziţia de fundaş dreapta. În stagiunea 2021/2022, în care s-a clasat pe poziţia a treia în campionat alături de CS Universitatea Craiova, jucătorul a strâns 30 de partide în toate competiţiile, marcând un gol şi contribuind decisiv la un gol. Acel an a consemnat şi debutul în cupele europene, Ştefan Vlădoiu fiind integralist în partida cu KF Laci din preliminariile UEFA Europa Conference League