Ministrul german al Apărării, despre ajutorul dat Ucrainei: Am atins limita, am renunțat la o cantitate incredibilă din rezerva Bundeswehr

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 07-09-2022 19:25

Germania a predat Kievului "o cantitate incredibilă" de arme din rezerva Bundeswehr-ului, dar limita a fost atinsă, a declarat joi ministrul Apărării, Christine Lambrecht, într-un discurs în Bundestag-ul german.

"Am renunțat la o cantitate incredibilă din rezerva Bundeswehr, dar voi spune foarte clar în acest moment - am atins limita", a declarat ministrul, adăugând că ea personal intenționează să "urmărească foarte atent pentru a putea realiza apărarea țării și a alianței și în viitor".

Ea a adăugat că "există și alte modalități de a sprijini Ucraina", inclusiv prin așa-numitul "schimb circular", prin care Germania oferă țărilor UE arme de ultimă generație în schimbul celor vechi care sunt trimise în Ucraina.

Ministrul a ținut să precizeze că Germania va continua să sprijine Ucraina, potrivit stern.de. De asemenea, aceasta dat explicații despre campania de reaprovizionare a armatei germane.

Anterior, cancelarul german Olaf Scholz a promis Kievului că va furniza armament de ultimă generație în viitorul apropiat - este vorba despre livrările sistemului de apărare aeriană Iris-T cu sistem radar și drone de recunoaștere anunțate de mult timp de guvernul german. Aceste livrări sunt efectuate direct de la complexul militar-industrial german. Ministerul german al Apărării a declarat deja în repetate rânduri că Bundeswehr nu mai este în măsură să furnizeze arme Ucrainei din cauza faptului că rezervele sale au fost epuizate.