Foto | Scheletul unui dinozaur de mici dimensiuni va fi scos la licitaţie în luna octombrie

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 08-09-2022 11:20

Scheletul unui dinozaur de mici dimensiuni va fi scos la licitaţie la Paris luna viitoare când, potrivit estimărilor, ar putea fi adjudecat pentru o sumă cuprinsă între 400.000 şi 500.000 de euro, a anunţat casa de licitaţii Giquello, informează Reuters.

Spre deosebire de scheletele gigantice de dinozauri vândute la licitaţiile anterioare, scheletul fosilizat de Iguanodon are o înălţime de doar 1,3 metri şi o lungime de trei metri. A fost descoperit în 2019 în Colorado, Statele Unite, în timpul lucrărilor de amenajare a unui drum pe o proprietate privată, potrivit Agerpres.

''Este un dinozaur care ar încăpea într-o sufragerie'', a precizat licitatorul Alexandre Giquello, referindu-se la dimensiunile scheletului.

Dinozaurul ar fi trăit, potrivit estimărilor, cu peste 150 de milioane de ani în urmă, iar rămăşiţele sale au fost restaurate de o echipă de paleontologi italieni.

Scheletul va fi scos la licitaţie pe 20 octombrie.

Foto: (c) TERESA SUAREZ / EPA

În 2020, aceeaşi casă de licitaţii a vândut un schelet de dinozaur cu înălţimea de 3,5 metri şi cu o lungime de 10 metri contra sumei de 3 milioane de euro.